RODEO ARCHITECTS

Nordstrand Housing, Oslo

1.00
07_Cappelens vei 18_web.jpg
09_Cappelens vei 18_web.jpg
sitplan_cappelensvei.jpg
Snitt_A1-C1.jpg
06_Cappelens vei 18_web.jpg
05_Cappelens vei 18_web.jpg
under_construction_3.jpg
Snitt_A2-01.jpg

Nordstrand Housing, Oslo

1.00

Type: Commission
Client: Private developer
Program: Residential - 9 apartments in 3 buildings
Size: 1500 m2 plus parking
Location: Oslo, Norway
Status: Completed 2014

Team: Ivar Lyngner,  Jørn Are Berge, Henning Sunde

Townhouses in Nordstrand, Oslo. Three similar volumes are clustered around a common green court, with private gardens facing South and West. The placement of the volumes seeks to maximize the sense of openness and green space between the buildings. Each volume holds three apartments: one penthouse with a central atrium and access to the roof terrace, and two two-floor apartments with entrances from private gardens on level 1. Each apartment is about 150 m2. The buildings sit in a slope with views of the Oslo fjord, the terrain allows for a large shared parking garage with direct elevator access to the apartments.

The facades are in dark brick, with parts in cedar wood facing terraces and balconies. Each apartment has its own configuration of windows and openings corresponding to the floor plan, taking advantage of its position on site. This also gives the houses a distinct character, being objects or cubes rather than apartment blocks with stacked floor plans.

The project is expected completed Fall 2014.

Add To Cart

Type: Commission
Client: Private developer
Program: Residential - 9 apartments in 3 buildings
Size: 1500 m2 plus parking
Location: Oslo, Norway
Status: Completed 2014

Team: Ivar Lyngner,  Jørn Are Berge, Henning Sunde

Townhouses in Nordstrand, Oslo. Three similar volumes are clustered around a common green court, with private gardens facing South and West. The placement of the volumes seeks to maximize the sense of openness and green space between the buildings. Each volume holds three apartments: one penthouse with a central atrium and access to the roof terrace, and two two-floor apartments with entrances from private gardens on level 1. Each apartment is about 150 m2. The buildings sit in a slope with views of the Oslo fjord, the terrain allows for a large shared parking garage with direct elevator access to the apartments.

The facades are in dark brick, with parts in cedar wood facing terraces and balconies. Each apartment has its own configuration of windows and openings corresponding to the floor plan, taking advantage of its position on site. This also gives the houses a distinct character, being objects or cubes rather than apartment blocks with stacked floor plans.

The project is expected completed Fall 2014.