RODEO ARCHITECTS

Drøbak Prestegård

1.00
perspektiv1.png
collage_fall.png
drøbak.png
historic_siteplan.png
streetview_visibility.png
process.png
diagram.png
pe_diagram.png
section.png
view_from_site.png
siteplan.png

Drøbak Prestegård

1.00

Type: Commission
Client: Clemens Eiendom
Program: Housing, culture heritage pathway
Size: 1 500 m2
Location: Drøbak, Norway
Status: Ongoing

Team: Ivar Lyngner, Robert Ekanger, Henning Sunde

Collaborators: Rebuilding AS, Drøbak arkitektkontor

Rodeo Architects have developed a concept for 10 housing units on the site of Drøbak Prestegård - a clergy house on a prominent site in Drøbak south of Oslo.

The culture heritage site with is currently overgrown and not accesible to the public. As part of the groundwork Rodeo collaborated with local architects on a Kulturminnefaglig vurdering establishing a set of guidlines for a potensial development of the site. By introducing new housing units and a public pathway - inspired by the original site plan - the area and protected building is made visible and accesibly to the public. The new volumes are placed in order to preserve the large old oak trees on the site, and define a central common area with a playground and view towards the fjord.

The project is currently being evaluted as part of a larger masterplan for the city of Drøbak.

Add To Cart

Type: Commission
Client: Clemens Eiendom
Program: Housing, culture heritage pathway
Size: 1 500 m2
Location: Drøbak, Norway
Status: Ongoing

Team: Ivar Lyngner, Robert Ekanger, Henning Sunde

Collaborators: Rebuilding AS, Drøbak arkitektkontor

Rodeo Architects have developed a concept for 10 housing units on the site of Drøbak Prestegård - a clergy house on a prominent site in Drøbak south of Oslo.

The culture heritage site with is currently overgrown and not accesible to the public. As part of the groundwork Rodeo collaborated with local architects on a Kulturminnefaglig vurdering establishing a set of guidlines for a potensial development of the site. By introducing new housing units and a public pathway - inspired by the original site plan - the area and protected building is made visible and accesibly to the public. The new volumes are placed in order to preserve the large old oak trees on the site, and define a central common area with a playground and view towards the fjord.

The project is currently being evaluted as part of a larger masterplan for the city of Drøbak.