RODEO ARCHITECTS

Culture Centre, Fauske

1.00
FINAL_exterior night.jpg
FINAL_Bibliotek.jpg
Fauske_axo-01.jpg
FINAL_Vestibyle.jpg
FINAL_exterior back.jpg

Culture Centre, Fauske

1.00

Type: Schematic design
Client: Fauske Kommune
Program: Multi-purpose hall, Cinema, Library, Youth centre, Offices
Size: 4000 m2
Location: Fauske, Norway
Status: On Hold

Team: Ivar Lyngner, Jørn Are Berge, Christian Gauss, Henning Sunde, Laurence Antelme
Collaborators: Dyrø Moen arkitekter                                                                           

Rodeo and Dyrø Moen arkitekter won 1st prize in a design competition i 2008 for a new 'Allaktivitetshus' in Fauske. Our proposal 'Fauske Strikes Back' transformed the former City Hall to a library and added two new volumes constituting of a concert hall and foyer/cinema.

The new foyer has entrances from the south and the north and becomes an indoor public space linking the municipality buildings in the north closer to the centre, main square and fjord. From the foyer you enter the former basement level of the City Hall, which becomes the new ground floor with double/triple high space. The new ground floor level also links the Culture Centre and the front court/park closer to Main Street and the city centre.

In addition to the concert hall, library and cinema, the Culture Centre includes several rooms for music and dance practices, offices for culture workers and accommodates the every day culture activities of Fauske. The Centre also has a Youth Club with its own entrances, facilities and identity.

After a long hold Rodeo was commissioned to do a Schematic design in 2012.

Video Presentation: Click here

For more information please visit turbinen.no

Add To Cart

Type: Schematic design
Client: Fauske Kommune
Program: Multi-purpose hall, Cinema, Library, Youth centre, Offices
Size: 4000 m2
Location: Fauske, Norway
Status: On Hold

Team: Ivar Lyngner, Jørn Are Berge, Christian Gauss, Henning Sunde, Laurence Antelme
Collaborators: Dyrø Moen arkitekter                                                                           

Rodeo and Dyrø Moen arkitekter won 1st prize in a design competition i 2008 for a new 'Allaktivitetshus' in Fauske. Our proposal 'Fauske Strikes Back' transformed the former City Hall to a library and added two new volumes constituting of a concert hall and foyer/cinema.

The new foyer has entrances from the south and the north and becomes an indoor public space linking the municipality buildings in the north closer to the centre, main square and fjord. From the foyer you enter the former basement level of the City Hall, which becomes the new ground floor with double/triple high space. The new ground floor level also links the Culture Centre and the front court/park closer to Main Street and the city centre.

In addition to the concert hall, library and cinema, the Culture Centre includes several rooms for music and dance practices, offices for culture workers and accommodates the every day culture activities of Fauske. The Centre also has a Youth Club with its own entrances, facilities and identity.

After a long hold Rodeo was commissioned to do a Schematic design in 2012.

Video Presentation: Click here

For more information please visit turbinen.no