RODEO ARCHITECTS

Student Housing, Drammen

1.00
Drammen Collage_Day.jpg
Drammen Collage_Night.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

Student Housing, Drammen

1.00

Type: Parallel study, commision
Client: Drammen Kommune
Program: Student housing, kindergarden
Size: 5.300 m2
Location: Drammen, Norway
Status: Ongoing

Team: Ivar Lyngner, Laurence Antelme, Henning Sunde,
Collaborators: Dyrø Moen arkitekter, Link landskap, Civitas

The task of developing a new master plan for the Øvre Sundt area was largely governed by economic parameters such as student housing units vs total area, possibilities for tiered developments, rational and effective construction principles, as well as environmental sustainability (energy efficiency, eco-friendly materials, mobility, and dwelling conditions).

Rodeo's winning design suggests a central public square with efficient and sustainable infrastrucutral connections (focusing on the bicycle) around which the project is centred, adjacent to more secluded, private outdoor areas for student residents. All buildings and dwelling units are organised in relation to these outdoor spaces and connections.    

The jury recommended that "Rodeo's design be used as the basis for the project. The suggestion utilises the area effectively, the units are well planed, it provides a solid architectural starting point, comfortable common areas, possibilities for multiple use, resource efficient and rational solutions, and flexibility with regards to tiered developments."

Add To Cart

Type: Parallel study, commision
Client: Drammen Kommune
Program: Student housing, kindergarden
Size: 5.300 m2
Location: Drammen, Norway
Status: Ongoing

Team: Ivar Lyngner, Laurence Antelme, Henning Sunde,
Collaborators: Dyrø Moen arkitekter, Link landskap, Civitas

The task of developing a new master plan for the Øvre Sundt area was largely governed by economic parameters such as student housing units vs total area, possibilities for tiered developments, rational and effective construction principles, as well as environmental sustainability (energy efficiency, eco-friendly materials, mobility, and dwelling conditions).

Rodeo's winning design suggests a central public square with efficient and sustainable infrastrucutral connections (focusing on the bicycle) around which the project is centred, adjacent to more secluded, private outdoor areas for student residents. All buildings and dwelling units are organised in relation to these outdoor spaces and connections.    

The jury recommended that "Rodeo's design be used as the basis for the project. The suggestion utilises the area effectively, the units are well planed, it provides a solid architectural starting point, comfortable common areas, possibilities for multiple use, resource efficient and rational solutions, and flexibility with regards to tiered developments."