RODEO ARCHITECTS

Spikkestad Urban development

1.00
spikkestad_final_collage_small.jpg

Spikkestad Urban development

1.00

Type: Commission
Client: Røyken Municipality
Program: Feasibility study for 3-8 story commercial and residential buildings, kindergarten, student housing, park
Size: 29 000 m2
Status: Delivered 2014

Team: Henning Sunde, Anne Gjesdal Bjørndal
Collaboration: Landskaperiet

Spikkestad is a typical Eastern Norwegian small town characterized by open agricultural landscapes and semi-dense villa housing agglomerations. The municipality aspires to make Spikkestad a TOD (Transport Oriented Development). In a limited competition, Rodeo was chosen to suggest a design for a central square surrounded by 3-8 floors residential- and commercial buildings including a shopping mall in direct connection to the existing train station which is the end stop for the railroads.

Rodeo was commissioned to do a detailed feasibility study for the residential complex. The project brings a distinct urban atmosphere to the planned public space, and mediates this by introducing varied heights to the buildings, varied but complimentary cladding materials, and by allowing for a greenscape to flow in and out of the semi-open courtyards.

Add To Cart

Type: Commission
Client: Røyken Municipality
Program: Feasibility study for 3-8 story commercial and residential buildings, kindergarten, student housing, park
Size: 29 000 m2
Status: Delivered 2014

Team: Henning Sunde, Anne Gjesdal Bjørndal
Collaboration: Landskaperiet

Spikkestad is a typical Eastern Norwegian small town characterized by open agricultural landscapes and semi-dense villa housing agglomerations. The municipality aspires to make Spikkestad a TOD (Transport Oriented Development). In a limited competition, Rodeo was chosen to suggest a design for a central square surrounded by 3-8 floors residential- and commercial buildings including a shopping mall in direct connection to the existing train station which is the end stop for the railroads.

Rodeo was commissioned to do a detailed feasibility study for the residential complex. The project brings a distinct urban atmosphere to the planned public space, and mediates this by introducing varied heights to the buildings, varied but complimentary cladding materials, and by allowing for a greenscape to flow in and out of the semi-open courtyards.